Održana sednica SO Doljevac, usvojen budžet za narednu godinu

Danas je održana sednica SO Doljevac, na kojoj je između ostalog usvojen budžet za 2020 godinu. Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac je obrazlažući predlog budžeta istakao da će i naredni budžet biti investicioni, zato što je skoro polovina tog novca opredeljena za investicione aktivnosti. Kako je rekao projektovano je da sledeće godine prihodi budi oko 880 miliona dinara, a rashodi oko 950 miliona. Čak 450 miliona je predvidjeno za kapitalne investicije, a oko 280 miliona je samo predviđeno za izgradnju pratećih sadržaja pored auto-puta, odnosno parkirališta u delu oko Akva parka Doljevac

Jedna od značajnijih stavki što se tiče ulaganja, naredne godine biće i centralna škola u Doljevcu, u čiju adaptaciju će se uložiti oko 105 miliona dinara.

Na današnjoj sednici SO Doljevac usvojena je odluka o finansijskoj pomoći  nezaposlenim porodiljama sa teritorije opštine Doljevac i to u delu gde je potrebno da mesto stanovanja od najmanje 6 meseci može imati makar jedan od roditelja, kako bi se steklo pravo na nadkonadu, a ne samo majka kako je ranije glasilo to pravilo. Ovo je pojasnio i Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, koji je rekao da se novčani iznos od 10.000 dinara mesečno u periodu od 12 meseci neće menjati.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *