Održana sednica SO Doljevac

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa devetoj sedni SO Doljevac koja je održana danas, odbornici su raspravljali izmedju ostalog o izvršenju budžeta opštine za prvih devet meseci ove godine.

U vezi toga načelnik za privredu i finansije Jovica Pešić rekao je danas da su ostvareni prihodi  budžeta u ovom periodu  od 51 odsto od plana.

Značajan deo sredstava i nadalje će, kaže biti usmeren na kapitalne projekte, kao i do sada. –Najveća realizovana investicija, podsetiću, je izgradnja novog bazena u doljevačkom Akva parku, vredna 65 miliona dinara bez PDV-a, zatim izgradnja nastrešnice na zelenoj pijaci u Pukovcu, koja je realizovana u saradnji sa EU Progresom u vrednsoti od 25 miliona dinara, a ništa manje značajna nije ni investicija u adaptaciju osnovne škole u Malošištu, jer je zamenjen kotao za grejanje, i stara, dotrajala stolarija. Značajna sredstva uložena su i u izgradnju primarne i sekundarne vodovodne mreže u Belotincu i Pukovcu, ali i kanalizacione mreže u Malošištu, rekao je Pešić pred odbornicima.

Od investicija koje se planiraju iza idući period, Pešić je izdvojio nekoliko najznačajnijih. –Planira se izgradnje primarne mreže u industrijskoj zoni u Pukovcu, kao i u delu Doljevca.  Isto tako, adaptira se ambulata u Pukovcu, a rapisana je i javna nabavka za sanaciju mosta preko Toplice, izmedju  Doljevca i Šarlinca. Na kraju istakao bih najznačajniju investiciju, koju ćemo realizovati pred kraj ove i početkom iduće godine, a to je  izgradnja prve faza Obrazovnog kompleksa u Doljevcu, na mestu sadašnjeg vrtića “Lane”. Primarni radovi, nakon rušenja sadašnjeg objekta, počeće krajem sledeće nedelje, rekao je Pešić.

Odbornici su takodje  razmatrali i usvojili  program razvoja sporta na teritoriji opštine Doljevac za period do 2020. godine, a jednoglasno je usvojen predlog za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskog centra u Doljevcu. Taj predlog naišao je na odobravanje kako odbornika vladajuće koalicije, tako i opozicionih predstavnika.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *