Održana tribina za poljoprivrednike

Prisutni na tribini
Prisutni na tribini

Poljoprivredno-savetodavna i stručna služba  iz Niša, kao i stručna služba u Doljevcu organizovali su tribinu namenjenu poljoprivrednicima, a svi prisutni upoznati su sa merama ruralnog razvoja koje će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sprovoditi u 2017.godini. Na tribini je bilo reči i o Pravilniku o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za izgradnju i opremanje objekata za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, kao i o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora. Srećko Vukašinović savetodavac iz  Poljoprivredno-savetodavne i stručne službe  iz Niša, je rekao da je glavni cilj ovakvih okupljanja što bolje upoznavanje poljoprivrednika sa mogućnostima za unapredjenje njihove proizvodnje.

Vukašinović je takodje rekao da doljevački popljoprivrednici uglavnom uvek imaju informacije o trenutnim uredbama i mogućnostima za dobijanje podsticajnih sredstava.

Skupštinska sala je bila dobro popunjena zainteresovanima, a jedan od njih je bio i Mileta Stanković iz Mekiša , koji je ujedno i predsednik udruženja proizvodjača jagoda u Dobriču. Mileta je od pre nekoliko godina zbog bolje zarade smanjio  gajenje bostana, a povećao parcele pod jagodom i malinom.

Na tribini se govorilo  i o podsticajima za diverzifikaciju dohotka, kao i o unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima, kroz podršku mladim poljoprivrednicima, ali i o podsticajima za investicije u preradu, marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda  i proizvoda ribarstva, za nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *