Održane Južnomoravske čarolije- Ekipa iz Aleksinca pripremila najbolju riblju čorbu

Južnomoravske riblje čarolije, jedna od najznačajnijih kulturno-zabavno-turističkih manifestacija našeg kraja, trinaeste po redu, održane tokom minulog vikenda na obali Južne Morave u Klisuri i ove godine okupile su na jednom mestu strastvene ribolovce, gurmane, sportiste i ljubitelje prirode.

Ovo okupljanje gurmana, održano je u subotu 5.septembra, proteklo je uz poštovanje svih epidemioloških mera, a Javna biblioteka, kao organizator, pobrinula se da svi posetioci imaju zaštitne maske i drže propisanu fizičku distancu.

Zaštitne maske bile su obezbeđene su za sve posetioce i učesnike, kao i zdrava pijaća voda, a bila je i obavezna dezinfekcija ruku na ulazu. Ovogodišnje okupljanje posetilo je oko 200 ljudi.

Na ovogodišnjem okupljanju na desnoj strani Južne Morave organizovano je takmičenje ribolovaca u pecanju riba, pojedinačno takmičenje u šahu, takmičenje u pikadu, ali samo za pripadnice lepšeg pola i nezaobilazno tradicionalno nadmetanje u pripremanju riblje čorbe.

Najveće interesovanje bilo je za nadmetanje u pravljenju riblje čorbe, a prijavilo se ove godine 10 ekipa.

Prvo mesto za najbolju riblju čorbu osvojila je ekipa  Đenerali iz Aleksinca, drugo mesto osvojila je ekipa  Crveni Krst iz Dolјevca i treće mesto osvojila je ekipa Buca iz Malošišta.

Takmičarske ekipe su  od organizatora dobile  zahvalnice, diplome , medalјe kao  i kotliće za spremanje čorbe.

Za takmičenje u pecanju riba bilo je prijavljeno 8 takmičara.

Prvo mesto  osvojio  je David Milenković iz Malošišta, drugo mesto Maša Momirović iz Dolјevca i treće mesto  Martina Mičić iz Dolјevca. Pobednici su od organizatora dobili štapove za pecanje, zahvalnice, diplome i pehare.

Za disciplinu  takmičenje u pikadu prijavilo se takođe 8 takmičara.

Prvo mesto osvojila je Marija Milčić iz Niša, drugo mesto Maja Milјković iz Niša i treće mesto osvojila je Radmila  Milјković iz Niša. Pobednice su dobile zahvalnice, diplome i pehare.

Sedmoro takmičara na ovogodišnjoj manifestacije nadmetalo se u šahu u pojedinačnoj kategoriji.

Prvo mesto osvojio je Oliver Mitrović iz Šarlinca, drugo mesto Vlada Kulić iz Orlјana i treće mesto Pera Mitrović iz Klisure. Pobednici su dobili pehare, zahvalnice , diplome i medalјe.

Uz bogat kulturno-umetnički program  manifestacija  se završila u  19 časova.

Ovu manifestaciju, prema oceni organizatora,  posetilo   je  oko 200 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *