„Oko sokolovo“ od danas kažnjava nepropisno parkiranje u Nišu

Od danas će u Nišu dva specijalna vozila Komunalne milicije opremljena sistemom za snimanje „Oko sokolovo“ evidentirati i sankcionisati prekršaje prilikom parkiranja. Ova informacija je bitna i za  vozače sa teritorije opštine Doljevac da pripaze i parkiraju se na obeležana parking mesta i ne zaustavljaju se na kolovozu, trotoaru ili zelenoj površini.

„Oko sokolovo“ će, prema rečima načelnika niške Komunalne milicije Predraga Kovačevića, biti na ulicama radnim danima od 7.00 do 21.00 sati, a subotom od 7.00 do 14.00, a prve kazne će početi da stižu na adrese vlasnika vozila za desetak dana, prenose Niške vesti.

“Potrebno je neko vreme da se kod nas prekršaji obrade, da se potom odštampaju i da ih pošta dostavi“, izjavio je Kovačević Niškim vestima.

Prema njegovim rečima, tokom proteklih mesec dana probnog rada, sistem „Oko sokolovo“ beležio je dnevno oko 1.000 prekršaja.

„Najčešći prekršaji su parkiranje na trotoaru, u kolovoznoj traci, na zelenoj površini i biciklističkoj traci. Vrlo čest prekršaj je i parkiranje na manje od pet metara od raskrsnice i u ulazima kuća i zgrada“, rekao je Kovačević.

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana, upola je manja.

Niš trenutno ima oko 3.600 parking mesta, dok je broj vozila premašio 81.000.

„Parking servis“ je tokom prošle godine, zbog nepropisnog parkiranja „paukom“ uklonio 7.000 vozila.

Autor: Niške vesti, Foto: B.LJ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *