Oprez: Gužve na doljevačkim putevima

Zbog radova na rekonstrukciji starog auto-puta ova putna deonica zatvorena je od Moravskog mosta do naselja Klisura. Radnici putarskog preduzeća su ovih dana počeli sa čišćenjem bankina od Klisure ka Belotincu, tako da će radovi i na ovom delu puta uskoro početi. Zbog ovih radova, ali i zatvorenog auto-puta, povećan je intezitet saobraćaja na alternativnim putnim pravcima. Veće gužve automobila, ali i autobuskog i teretnog saobraćaja, primetne su na lokalnim putnim pravcima, pogotovo kroz naselja Pukovac, Doljevac i Malošište.   Naime, autobusi koji su saobraćali starim auto-putem sada prevoze putnike na ovoj deonici.

Zbog veće frekvencije saobraćaja kroz naseljena mesta opštine Doljevac saobraćajna policija apelovala je na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, ograničenja brzine u naseljenim mestima i budu oprezni za volanom.

Iz policije podsećaju vozače da je u jeku sezona prolećnih poljoprivrednih radova, i da se na putevima u našoj opštini nalazi povećan broj traktora i drugih poljoprivrednih mašina.

Ukoliko je to moguće, vozačima traktora preporučujemo da se vozilima kreću po atarskim putevima, a u naseljima putevima i ulicama nižeg ranga. Poželjno je da što je više moguće izbegavaju glavne saobraćajnice i prometne putne pravce – istakli su organi reda.
Nadležni dodaju da veliki broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora događa se noću zbog neispravnih svetlosnih i svetlosno-signalnih uređaja na traktoru i priključnim vozilima za traktor. U takvim situacijama drugi učesnici u saobraćaju nisu u mogućnosti da pravovremeno uoče traktor i priključno vozilo, pa nemaju dovoljno vremena da adekvatno reaguju na iznenadno nastalu situaciju koja se u velikom broju slučajeva završava tragično.
Takođe, povoljne vremenske prilike podstiču sve bicikliste, mopediste i motocikliste na veću mobilnost, a to znači i njihovo učestalije pojavljivanje u javnom saobraćaju. Češće pojavljivanje u saobraćaju znači i povećan rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima se ljudski životi dovode u opasnost. Policija je podsetila  vozače motocikla da obavezno ne samo nose već i da vežu kacigu kako bi se i time smanjio rizik od povreda u saobraćajanim nesrećama.

Na kraju apelovali su na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju puta i poštuju ograničenja brzine.

Podsetimo, prva faza radova na rekonstrukciji starog auto-puta obuhvatala je deoniocu od 2,2 kilometra, od Akva parka do sela Klisura. Druga faza radova podrazumeva kompletnu rekonstrukciju ovog putnog pravca do Belotinca.  Radove finansira Ministarstvo za infrastrukturu, a preko Puteva Srbije, u čijoj je nadležnosti ovaj putni pravac. Vrednost investicije je 300 miliona dinara.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *