Opština Doljevac: 9 poziva za pomoć, nema kršenja mere zabrane kretanja

Štab za vanredne situacije opštine Dolјevac danas je održao petu vanrednu telefonsku sednicu.

Na sednici štaba doneta je naredba o angažovanju lјudskih resursa i materijalno tehničkih        sredstava predškolske ustanove „Lane“ Dolјevac i Javne biblioteke Dolјevac. Donet je i zaključak  o formiranju tima pri CALL centru Crvenog krsta Dolјevac i timova poverenika-volontera po naselјenim mestima.

Crveni Krst Doljevac –  od 07:00 časova do 15:00 časova 018/870-079, a u slučaju izuzetne potrebe 060/6151706, 060/722-11-70 ili 060/34-68-897

Takođe, građani Crveni krst Doljevac mogu da kontaktiraju i putem mail adrese: doljevac@redcross.org.rs

Doljevački Štab nastaviće, kako se kaže u izveštaju koji je dostavljen našoj redakciji, sa aktivnostima oko obilaska starih i nemoćnih lica i dostave lekova, hrane i ostalih potrepština, dezinfekciju javnih površina i javnih objekata, pojačano i vanredno održavanje čistoće od strane JKP Dolјevac i nastavak kontrole na terenu o sprovedenim merama.

Što se tiče sprovedenih mera zaštite i spasavanja JKP Dolјevac je dezinfikovao svoje prostorije, prostorije Doma zdravlјa Dolјevac i prostorije loklane samouprave u Doljevcu, Crveni krst doprema hranu, lekove i ostalu robu široke potrošnje licima koja žive sama i imaju više od 65 godina.

Komunalna inspekcija Opštinske uprave je na terenu i kontroliše sve naložene mere Vlade RS i ostalih nadležnih institucija – za sada nema kršenja naloženih mera.

Prema podacima PS Dolјevac nije bilo kršenja mere zabrane kretanja.

Naša redakcija emituje uputstva i brojeve telefona na kojima se građani mogu javiti za pomoć, a sve važne telefone možete naći na sajtu www.koprijanradio.com ili na linku OVDE

 Broj angažovanih lјudi na sprovođenju donetih mera, kako navode iz Štaba, po naseljenim mestima je 34 lica i 4 volontera.

Prema pristiglim podacima Centra za socijalni rad, Crvenog krsta Dolјevac i poverenika Civilne zaštite po naselјenim mestima, ugrožena lica starija od 65 godina koja nemaju pomoć porodice ima: 275.

Prema podacima nosioca aktivnosti danas je upućeno 9 poziva za pomoć, od toga 6 poziva za pomoć nabavke namirnica i 3 poziva za pomoć nabavke lekova. Prema podacima Doma zdravlјa Dolјevac niko od zaposlenih nema simptome virusa. Takođe, prema podacima Doma zdravlјa Dolјevac izvršeno je 334 pregleda i pruženo 547 usluga, broj telefonskih poziva od strane građana je 42, navodi se u izveštaju Štaba za vanredne situacije u Doljevcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *