Opština Doljevac izdvojila sredstva – Svi đaci od 1. do 4. razreda dobijaju besplatne udžbenike

Naredne školske godine svi učenici od 1. do 4. razreda sa teritorije opštine Doljevac dobiće besplatne udžbenike. Kako kaže direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac Goran Ilić kao i do sada besplatne udžbenike dobiće učenici iz socijalno ugroženih porodica, učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, učenici koji obrazovno-vaspitni rad ne ostvaruju po individualnom obrazovnom planu i učenici osnovnih škola koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete u sistemu obrazovanja i vaspitanja. Ovoj kategoriji dece Ministarstvo prosvete svake godine obezbeđuje besplatne udžbenike.

Novina je kako dodaje Ilić da će zahvaljujući Lokalnoj samoupravi Doljevac i ostali učenici, a koji ne pripadaju navedenim kategorijama, dobiti besplatne komplete knjiga.

  • Od sledeće školske godine svi učenici od 1. do 4. razreda dobiće besplatne udžbenike i to komplet knjiga iz matematike, srpskog jezika odnosno maternjeg jezika, svet oko nas, priroda i društvo i strani jezik kao obavezni predmet. Naša škola je Lokalnoj samoupravi Doljevac dostavila spisak dece i izdavače udžbenika- kazao je Ilić.

Iz Lokalne samouprave Doljevac ističu da su konkurisali kod Ministarstva za demografiju i da su im odobrena sredstva po ovom projektu, a koji predviđa nabavku udžbenika za sve đake sa teritorije opštine Doljevac od 1. do 4. razreda.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *