Opština Doljevac: U subotu nizom aktivnosti biće obeležen Međunarodni dan mladih

Kancelarija za mlade opštine Dolјevac organizuje obeležavanje Međunarodnog dana mladih u subotu 12. avgusta 2023. godine. Ovaj značajni datum se obeležava se ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih održaće se odbojkaška utakmica u saradnji sa Sportskim udruženjem „Panter“ iz  Pukovca u subotu, 12.avgusta, od 10 sati u sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ izdvojenog odeljenja  u Pukovcu.

Istog dana Kancelarija za mlade u saradnji sa Javnom bibliotekom u Dolјevcu organizuje žurku na platou ispred Javne biblioteke u Dolјevcu.

Kako kažu organizatori namera je da se na globalnom nivou pošalje snažna poruka o potrebi preuzimanja aktivnosti u svrsi jačanja socijalne kohezije u društvu kroz unapređenje odnosa među generacijama, kao i učvršćivanje međusobnog razumevanja i svakodnevne saradnje.

Kancelarija za mlade opštine Dolјevac poziva sve mlade da podrže ovu manifestaciju.

Podsetimo, Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta i ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.
Dan mladih je zamišljen kao dan kada je pažnja usmerena na probleme mladih širom sveta i kada se ukazuje na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice.
Tokom ovog dana države, institucije, organizacije i aktivisti širom sveta skreću pažnju na pitanja koja utiču na položaj omladine u društvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *