Opštini Doljevac dodeljen sertifikat OEBS-a, za unapredjenje položaja Roma

Bratislav Jovanović na dodeli sertifikata (treći s leva)

U Beogradu je održana  svečana dodela sertifikata za uspešnu realizaciju projekata opštinama. Na svečanoj dodeli sertifikata ispred Opštine prisustvovali su Bratislav Jovanović,pomoćnik predsednika opštine i Neda Jovanović, koordinator programana na projektu.

Opštini Doljevac je dodeljen sertifikat koji se dodeljuje za proces unapređenja položaja romske populacije. Projekat koji je doprineo ovoj nagradi je realizovan u okviru projekta „Tehnička podrška Kancelariji za ljudska i manjinska prava za sprovođenje Strategije za unapređivanje položaja Roma u Republici Srbiji”, podržan od strane Misije OEBS-a u Srbiji sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida). Projekatje doprineo realizaciji Lokalnog akconogplana za stanovanje Roma u opštini Doljevac kroz izgradnju kanalizacione mreže u romskom delu naselja Orljane i rekonstrukciju ulica 29. novembar,Ivo Andrić i Ive Lole Ribara.Dobijena sredstva od Misije OEBS-a u Srbiji su 41.866,20 evra kojima je izgrađena kanalizaciona mreža u romskom delu naselja Orljane i asvaltirana ulica Ive Andrića, dok je asvaltiranje preostale dve ulice finansirala opština Doljevac iz budžeta.

Na skupu su se obratili Danijela Janković ispred Kancelarije za ljudska i manjinska prava,  Peter Burkhard,  šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador, Torni Svenungson, savetnik za razvojnu pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju    (Sida) i Vitomir Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, nakon čega su svečano uručeni sertifikati opštinama. Opštine koje su uspešno realizovale svoje projekte su Koceljeva,  Ruma,  Obrenovac,  Prokuplje,  Zvezdara, Kuršumlija,  Zaječar,  Loznica, Senta, Požega, Knjaževac, Ivanjica i Doljevac.Sertifikat za uspešno realizovan projekat uručen je Bratislavu Jovanoviću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *