OŠ “Vuk Karadžić”: Rekreativna nastava i ekskurzije biće pomerene za septembar

Aktuelna pandemija virusa korone zatvorila je škole u Srbiji, a deca pohađaju onlajn nastavu. Međutim, roditelji sada imaju nedoumicu šta će biti sa novcem kojim su platili skoro polovinu rekreativne nastave, višednevne i jednodnevne ekskurzije?

U doljevačkoj OŠ „Vuk Karadžić“ kažu da je bilo planirano da učenici od prvog do četvrtog razreda idu na rekreativnu nastavu u Sokobanji, a bila je ponuđena mogućnost i jednodnevne ekskurzije. Učenici od petog do osmog razreda takođe su mogli da odluče da li će ići na proputovanje našom zemljom ili ne. Roditelji su platili polovinu rata za rekreativnu i jednodnevnu ekskurziju međutim, sada se postavlja pitanje, a zbog zabrane organizovanja istih, da li će novac biti vraćen ili ne.

Generalni direktor doljevačke osmoletke Goran Ilić kaže da roditelji ne treba da brinu jer niko neće biti oštećen. Plan je da se rekreativna nastava pomeri za septembar mesec, a roditeljima čija dece ne žele da idu rekreativnu nastavu u septembru, biće vraćen novac.

  • Mislim da će većina roditelja pristati da decu pošalju na rekreativnu nastavu u septembru. Oni su platili petu ratu, ali zbog vanrednog stanja sve je odloženo i to nije krivica škole. Nadam se da će roditelji imati razumevanja, ali ukoliko odluče novac će biti vraćen- rekao je Ilić.

Ista situacija je i sa jednodnevnim ekskurzijama. Planirano je da i one budu pomerene za septembar, jer ni jedna ekskurzija u ovoj školskoj godini neće biti sprovedena zbog mera Vlade RS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *