Otac Aleksandra iz Draškovca, koji se nalazi u Indiji, moli nadležne za pomoć

Aleksandar Denić iz Draškovca nalazi se od novembra meseca zarobljen u Indiji jer zbog aktuelne pandemije korona virusa ne može da se vrati svom domu.  Nedavno smo objavili razgovor sa Aleksandrom Denićem i on je tom prilikom rekao da naša ambasada nije organizovala letove iz Indije. Jedina mogućnost mu je bila evakuacionim avionima drugih zemalja, ali po paprenoj ceni za kartu od oko 1000 evra, koje on nije imao, s tim da je mogućnost otkazivanja letova bila vrlo verovatna, a povratak novca nemoguć.

Njegov otac Dragoslav Denić iz Draškovca je danas posetio našu redakciju i uputo apel nadležnima da pomognu njegovom sinu i nekako omoguće povratak u Srbiju. Apeluje na ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da što pre reaguje i na taj način pomogne da se Aleksandar vrati u svoj dom.

Dragoslav ističe da Aleksandar više nema novca, jer je zarađen novac potrošio kada su granice zatvorene i letovi otkazani. Sada se snalazi kako zna i ume. Dodaje da nije vlasnika farme na kojoj se nalazi Aleksandar koji mu ne naplaćuje smeštaj, već samo struju i gas, i često dostavlja pakete hrane ko zna šta bi sa njim bilo, verovatno bi još teže podneo boravak u Indiji.

Inače, Aleksandar nije jedini naš građanin zarobljen u Indiji. Grupa građana iz Srbije koji se nalaze u toj zemlji nedavno se obratila javnosti i molila državu za pomoć, odnosno za organizaciju prevoza.

Otac Aleksandra koji se nalazi u Indiji kaže da više ne može da izdrži ovu neizvesnost i brigu za svog sina i na kraju razgovora opet moli nadležne, odnosno ministra, pa čak i predsednika Vučića da pomognu evakuaciju naših ljudi iz ove daleke zemlje.

One thought on “Otac Aleksandra iz Draškovca, koji se nalazi u Indiji, moli nadležne za pomoć”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *