„Pažljivkova pravila u saobraćaju“ za đake prvake i predškolce

Prvacima OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu lokalna samouprava u saradnji sa PS Doljevac i Agencijom za bezbednost saobraćaja danas su uručili  besplatne knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, dok su predškolcima PU „Lane“ u Doljevcu podelili bojanke sa pravilima u saobraćaju.

Cilj ove akcije je, kako kaže Gordana Cvetković iz Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Doljevac, da svaki đak prvak dobije jedan primerak knjige u kojoj je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.

Najmlađi učenici su kroz razgovor pokazali da već dosta toga znaju o saobraćaju, odnosno kako se pravilno prelazi ulica, bez obzira ima li semafora i pešačkih prelaza.

Službeno lice iz PS Doljevac je deci, konkretnim primerima, objasnio kako da se ponašaju u saobraćaju kada idu u školu, kako da bezbedno pređu ulicu ili pružni prelaz.  Kako dodaje cilj navedene aktivnosti je da sva deca postanu nezavisna u saobraćaju kako bi bila bezbedna na putu od škole do kuće i u svim svakodnevnim situacijama.

U knjizi „Pažlјivkova pravila u saobraćaju“ obuhvaćene su sve one najvažnije, životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju. U ovoj knjizi obrađene su teme vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge.

Predstavnici Agencije knjigu svake godine dostavlјaju svim lokalnim samoupravama (opštinama i gradovima) u Srbiji, čija je obaveza da tokom školske godine dostave đacima koji su krenuli  u prvi razred osnovnih škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *