Pesnikinja Slovenka Trajković darivala svoje knjige izdvojenom odeljenju škole u Malošištu

Biblioteka izdvojenog odeljenja Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Malošištu bogatija je za novi književni naslov “Na vrhovima prstiju”, zbirku pesama Slovenke Trajković, pesnikinje iz ovog sela. Slovenka je darivanjem knjiga želela, kako kaže, da da svoj doprinos uvećanju književnog fonda školske biblioteke, da razvija ljubav prema pisanoj reči kod djaka, ali i da se time zahvali na podršci koja joj je pružena kada je odlučila da svoje stvaralaštvo posle mnogo godina čuvanja, konačno iznese na svetlost dana i prikaže javnosti.

Pesnikinji su se na nesebičnom daru, u ime škole, zahvalili zamenik direktora Bratislav Kitanović i psiholog škole Danijela Ibrahim, iz želju, kako su naglasili, da ova Slovenkina knjiga bude tek prva u nizu objavljenih, s obzirom na njen očigledan dar za ovu vrstu stvaralaštva.

Podsetimo, Slovenka Trajković, ovih dana objavila je svoju prvu zbirku poezije. Spektar tema obuhvaćen književnim opusom ove pesnikinje širok je, raznolik i višeslojan, pa se u njenim pesmama gotovo svako može pronaći.

Izdavač knjige je Javna biblioteka Doljevac, a prema rečima autorke sve ljubitelje pisane reči uskoro očekuje i promocija knjige.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *