Počela dostava rešenja o porezu na registrovano oružje za 2021. godinu

Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2021. godinu. Sva rešenja za taj porez biće predata pošti 1. decembra ove godine, piše u saopštenju. Rešenja o ovom porezu smatraće se dostavljenim 15. dana od dana predaje pošti, odnosno 16. decembra. Rok za plaćanje poreza na oružje je 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja. Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje dostavlјa Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja. Porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki  komad oružja.

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, iznosi 3.790 dinara, a ako je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.870 dinara. Za automatsku pušku porez iznosi 13.960 dinara, a za poluautomatsku 5.600 dinara. Obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružani list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja. Poreska uprava ovaj porez utvrđuje na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

M.J.

Foto: FB grupa : LOvci TOPLICE @!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *