Počela prijava štete od poplava u opštini Doljevac

Poplave koje su krajem prošlog meseca zadesile opštinu Doljevac nanele su veliku materijalnu štetu na stambenim i pomoćnim objektima, ali i obradivim površinama, a najviše su stradala tri sela, Šarlinac, Šainovac i Orljane. Štete su velike, a iz lokalne vlasti pozivaju stanovnike koji su pretrpeli štetu da prijave stanje na svojoj imovini i to najkasnije do 15. jula.

Naime, kako saopštavaju iz doljevačke opštine, nakon što se voda povukla opštinska Komsija za elementarne nepogode izašla je na teren radi procene stanja, a na osnovu Zakona o obnovi nakon elementarne nepogode i Odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju elementarne nepogode.

Prijave gradjana se podnose preko pisarnice Opštinske uprave opštine Doljevac, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, na propisanom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici ili kod predsednika Mesnih zajednica ovih sela.

Naglašavaju da prijave koje nisu predate u propisanom roku ili nisu podnete na odgovarajućem obrascu neće biti razmatrane.

Za sve dodatne informacije poplavljenima je na raspolaganju telefon 018/ 4810 056 ili se Komisiji mogu obratiti lično svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Inače, kako piše Politika, Vlada Srbije odlučila je na jučerašnjoj sednici da obezbedi bespovratnih 200 miliona dinara za građane, čiji su porodični i stambeni objekti oštećeni tokom poplava prošlog meseca.Na osnovu evidencije lokalne samouprave, ova sredstva biće distribuirana u vidu bespovratne novčane pomoći, kako bi se što pre sanirala šteta na njihovim kućama i pomoćnim objektima.Za prvu kategoriju oštećenja vlasnik će dobiti 120.000 dinara, za drugu 200.000, treću 250.000 dinara, za četvrtu kategoriju 350.000, dok će za petu kategoriju biti isplaćeno 600.000 dinara, navodi se u uredbi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *