Počela sa radom renovirana pukovačka ambulanta

Kompletno rekonstruisana ambulanta u Pukovcu  otvorena je za pacijente  početkom ove nedelje, nakon četiri meseca renoviranja.  240 kvadratnih metara novouredjenog prostora sada je dostupno stanovnicima jednog od najvećih naselja u doljevačkoj opštini. Za sada se pacijentima pružaju usluge lekara opšte prakse, dok se početkom naredne nedelje očekuje da sve ostale službe počnu da rade u rekonstruisanom objektu. Takodje, u okviru ambulante, po ugleda na centralni objekat u Doljevcu biće otvorena i zdravstvena apoteka, kako bi pacijenti na jednom mestu mogli dobiti i pomoć lekara i neophodne lekove.

Pukovačka ambulanta imaće i dalje dva lekara opšte prakse, zatim pedijatrijsku službu u prepodnevnoj smeni, patronažnu službu, zatim fizikalnu medicinu gde su terapije moguće tokom cele nedelje, dok lekar dolazi jednom nedeljno i  laboratoriju koja će raditi svakog dana. Stomatolog za odrasle dežuraće ponedeljkom, dok će dečji stomatolog raditi dva puta u toku nedelje, utorkom i četvrtkom.

Ambulanta u Pukovcu (Foto:J.K.)

Kako je radio Koprijanu rekla lekar ambulante u Pukovcu Stanimirka Stojanović preko četiri hiljade odraslih stanovnika Pukovca koristi usluge lekara ove zdravstvene ustanove i preko hiljadu dece.

Inače, u posao kompletne unutrašnje i spoljašnje rekonstrukcije ambulante Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije  uložila je 13 miliona dinara.

Za vreme renoviranja ovog objekta stanovnicima Pukovca zdravstvena zaštita pružana je u privremenim prostorijama  Doma kulture, koje su bile adaptirane za te potrebe.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *