Počela sa radom školica baleta u Javnoj biblioteci u Doljevcu

Školica baleta za decu školskog uzrasta i mladju, počela je sa radom u doljevačkoj Javnoj biblioteci sredinom novembra. Časove drži Irina Bakoč, diplomirani koreograf iz Rusije, koja već dve decenije vodi baletsku školu „Pirueta“ u Beogradu.

Za sada je prijavljeno oko 40-oro dece, koja rade u tri grupe, a u Javnoj biblioteci koja je pokretač ove ideje i u čijim se prostorijama održavaju časovi, ističu da su zadovoljni odzivom devojčica i njihovom zainteresovanošću za ovaj vid umetnosti.

Časovi se održavaju ponedeljkom od 17 časova i subotom od 12. Svi interesenti i sada se mogu prijaviti za školicu baleta. Cena, za period do kraja novembra je 1 000 dinara, dok se još uvek utvrdjuje cenovnik za naredni period. Direktor Javne biblioteke Bogi Mitić ističe da će se potruditi da ta cifra bude povoljna i pristupačna roditeljima dece, kako bi svi oni koji žele da se tome posvete imali prilike za to, bez velikih materijalnih izdataka za mame i tate.

Inače, program rada ove školice baleta koncipiran je tako da se kod dece razvija osećaj za ritam i muziku uz formiranje i negovanje umetničkog ukusa. Deci se pružaju osnovna znanja iz oblasti koreografije, upućuju se ka pravilnom i gracioznom kretanju i lepom ponašanju u društvu.U toku rada na pokretima koji su vezani za muziku formira se i razvija osećaj za sveobuhvatnu lepotu. Deca se zajedno igraju, uče i vežbaju.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *