Počinje upis u predškolsko:Trend smanjenja broja dece u doljevačkom kraju se nastavlja

Pre-school children (3-5) at nursery with scissors and coloured paper at table, elevated viewUpis dese za pripremni predškolski program za školsku 2017/2018. godinu, a koji je obavezan za svu decu, uveliko je u toku i traje od 13. juna, rekla je radio Koprijanu Milkica Stanković, v.d. direktora predškolske ustanovi Lane u Doljevcu.

Od prvog septembra u pripremni predškolski program krenuće stotinak dece iz opštine Doljevac i to oko 15-oro mališana iz Doljevca, u Malošištu za sada, njih 14, najviše po tradiciji, reklo bi se u Pukovcu preko 20, a najmanje u malim selima poput Perutine, Knažice i Ćurline, gde ih ima ukupno 6-oro. Mada, kako itiče Milkica Stanković, v.d. direktora, to nije konačan broj dece, jer se do kraja upisa njihov broj uveća, što je značajno tim pre, ističe naša sagovornica, jer je i kod nas, nažalost, poslednjih godina prisutan trend smanjenja broja rodjene dece. Primera radi, predhodne godine bilo ih je oko 150.

Inače, dodajmo i to da je  procedura za upis  krajnje pojednostavljena.  Roditelji bi sa sobom, prilikom upisa, trebalo da ponesu samo overenu kopiju izvoda iz matične knjige rodjenih za dete, a napomenimo i to da se prijava vrši prema mestu boravka. Tom prilikom, roditelji dece dobiće od vaspitača uput za lekarski pregled koji mora biti obavljen da bi dete moglo da krene 01. septembra u predškolsko.

J.K.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *