Pomeren rok za prijavljivanje za besplatne informatičke obuke

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih lica za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Svi zainteresovani nezaposleni koji se nalaze na evidenciji NSZ, mogu se prijaviti za učešće u ovom programu najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je termin za početak obuka pomeren na 13. septembar.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner organizovaće kompanija ,,Semos Education“, kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije „Majkrosoft“ (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Podsetimo, Sporazum o saradnji između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije „SEMOS EDUCATION“, kojim će se omogućiti besplatne onlajn obuke za nezaposlene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i studente, potpisan je 14.julas u Palati Srbija.

Ministarka prof. dr Darija Kisić Tepavčević tim povodom istakla je da će se ovim Sporazumom, za oko 5000 mladih ljudi, nezaposlenih i studenata, omogućiti četiri besplatna onlajn programa obuka u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija.

„Ovo je velika prilika za nezaposlene i mlade ljude, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da se dodatno edukuju i steknu nova znanja, koja će im pomoći da postanu konkurentni na tržištu rada i da se lakše i brže zaposle“, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da će u narednom periodu, Nacionalne službe za zapošljavanje stupiti u kontakt sa nezaposlenima sa svoje evidencije, kako bi ih informisali o načinu za pohađanje ove besplatne edukacije.”


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *