Pomozimo! Maksimu iz Belotinca potrebno još 3.000 evra za operaciju!

Maksim Milenković iz Belotinca koji boluje od teške genetske bolesti, kao jedino  dete u Srbiji, možda jedino i u Evropi, a jedno od oko samo 25 u svetu sa ovom dijagnozom, potrebna su novčana sredstva za odlazak u Barselonu, jer ima zakazanu operaciju 12.januara 2022.godine. Takođe, ima zakazan i  kontrolni pregled kod neurologa kako bi dobili konkretne  informacije u vezi biopsije kože koja mu je uzeta pre 5 meseci, a kako bi istražili moguće lekove za genetsku terapiju. Roditelji kažu da je to nova nada za malenog borca, ali nedostaje novac za lečenje.

Trenutno, treba da uplate oko 3 hiljade evra za operaciju i zakazani kontrolni pregled, a nakon toga trebalo bi da otputuju za Austriju u rehabilitacioni centar Renona, gde će ih boravak i terapije koštati još 3 hiljade evra.

Pored toga, imaju i svakodnevne troškove odnosno potrošni medicinski materijal  špricevi i sonde za aspiriranje pomoću kojih se hrani i aspirira. Dodaju, da nekada ne potraju ni mesec dana, u zavisnosti od kvaliteta šprica, a uglavnom za terapiju menjaju svakodnevno, a za hranjenje koriste ih nekoliko puta. Sve to na mesečnom novu košta oko 30 hiljada dinara, ne računajući i lekove koje moraju da kupuju.

Nažalost, dalje lečenje malog Maksima zavisi od ljudi dobre volje koji bi, ko koliko može i ako je u mogućnosti, uplatili novčana sredstva kako bi mogao da nastavi sa terapijama.

Trenutno se mali Maksim nalazi u Novom sadu u Vukovom centru gde svakodnevno ima terapije.

Za Maksima da pobedi svoju retku bolest!

Možete pomoći tako što ćete donirati pomoć za Maksima.

 SLANJEM SMS PORUKE NA BROJ 3030 POŠALJITE BROJ 778

____________________________________

To možete uraditi uplatom na Gofundme:

https://www.gofundme.com/f/spendenaufruf-fr-maksim…

____________________________________

Uplatom u fondaciji Budi human:

https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/778/maksim-milenkovic

___________________________________

Ili na Maksimov namenski račun:

Paypal:jovanamaki991@gmail.com

Devizni račun: 10313027001

IBAN :RS35170001031302700602

SWIFT:BACXRSBG

Dinarski:170001031302700020

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *