Posečena stabla kod Knežičke reke zbog bezbednijeg saobraćaja

Dva stabla kod Knežičke reke posekli su radnici Javno komunalnog preduzeća Doljevac, a kako objašnjavaju, po nalogu Policijske uprave Niš u cilju unapređenja bezbednosti puta. Radnici su jedno drvo posekli u celosti, a drugo, nakon seče grana, biće određenom mehanizacijom uklonjeno u potpunosti.

Kako objašnjava direktor ovog doljevačkog javnog preduzeća Dalibor Stamenković prethodnih dana dobili su dopis od strane Ministarstva unutrašnjih poslova PU Niš u kome se navodi da na osnovu Izveštaja o izvršenom obilasku deonice uočene su određene nepravilnosti, pa je između ostalog naložena  preduzeću JKP Doljevac i seča drveća.

Kako dodaje Stamenković  u Izveštaju je navedeno da kretajući se iz pravca sela Knežica ulicom Vojvode Mišića ka samoj raskrsnici, na samom uključenju u raskrsnicu, sa leve i desne strane puta stoje dva stabla koja umanjuju vidljivost saobraćaja.

Stameković ističe da prema izveštaju policijskih službenika, a po Zakonu o bezbednosti saobraćaja,  naglašena je opasnost od nastanka saobraćajnih nezgoda zbog očekivane veće frekvencije saobraćaja.

Direktor JKP Doljevac Stamenković kaže da su na osnovu ovog izveštaja, koji su primili 14.juna, postupili po uočenim nepravilnostima i iste otklonili sečom drveća.

  • Mi smo jedno drvo posekli i uklonili stablo, a drugo, veće isekli smo samo grane, a ovih dana radnici JKP Doljevac sa pratećom mehanizacijom ukloniti ostatak većeg stabla i time ćemo ispuniti i otkloniti uočene nepravilnosti-kaže Stamenković.

Na kraju ističe da je raskrsnica Knežička reka obeležena kao „crna tačka“ i da najveći broj saobraćajnih nezgoda dešava se upravo na ovom mestu i nada se da će nakon otklanjanja nedostataka, po Izveštaju, bezbednost saobraćaja biti na većem nivou.

 

3 thoughts on “Posečena stabla kod Knežičke reke zbog bezbednijeg saobraćaja”

  1. Zar tu nisu najavljivali kružni tok? Izgleda da se odustalo od toga a to je bilo jedino rešenje. Drvo nije predstavljalo nikakav faktor po bezbednost saobraćaja za one koji voze normalno. Umesto da zasade drveće između ta dva puta oni seku i ovo jedno jedino, svaka čast

  2. Lepo, sad i da se poseku lipe u Doljevcu, da vise ne padaju trule grane i ne ostecuju automobile i prolaznike, ili da ih bar skrate i krenu da odrzavaju, a ne da ljudima u krov udaraju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *