Poskupele mesečne djačke kartice za prevoz

Poslednji mesec ove godine dočekujemo sa poskupljenjem cena karata autobuskog prevoznika koji saobraća kroz Doljevac. Naime, kako smo saznali mesečne djačke kartice od 1.decembra prevoznika Niš ekspres, takozvani lokal, imaju novu, veću cenu, a poskupela je i karta u jednom smeru, koja se već obračunava po većoj ceni. Umesto 8 190 dinara koliko su srednjoškolci koji putuju za Niš plaćali do sada za jedan mesec, od sledećeg meseca moraće da izdvoje 8 440 dinara za relaciju Niš-Doljevac. Karta u jednom smeru povećana je na 380 dinara, kažu nam djaci putnici. Djaci koji putuju iz Pukovca plaćaće od sada 9 350 dinara mesečno, a ako eventualno uzmu polumesečnu karticu ona će ih koštati 6 360 dinara.

Ako je za utehu ovdašnji srednjoškolci koji putuju za Niš podsetimo odnedavno ne plaćaju karte za gradski prevoz, koji je odlukom Grada Niša za sve njih postao besplatan od početka ove školske godine.Takodje, organizovan besplatni prevoz od septembra imaju i srednjoškolci koji pohadjaju školu u Doljevcu, bez obzira na to odakle putuju, iz naše li susednih opština.

Tako da karte za prevoz do svojih srednjih škola plaćaju samo još ovdašnji srednjoškolci koji su odabrali niške škole, a na visoke cene karata, ali i proredjene satnice autobusa žale se već nekoliko godina unazad.

Informacija o poskupljenju nije istaknuta na sajtu ovog prevoznika. Jedini podatak na tu temu koji se može pročitati je da je prodaja mesečnih karata za decembar 2023.godine počela u petak 24.11.2023.godine, a period njenog važenja je od 01.12.2023 do 31.12.2023.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *