Potpisan ugovor o rekonstrukciji škole u Malošištu-radovi počinju sledeće nedelje

Posle sprovedene procedure opština Doljevac je potpisala  ugovor sa izabranim izvođačem radova za adaptaciju škole u Malošištu. Vrednost radova je oko 65 miliona dinara bez PDV-a  i sve se finansira od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, rekao je Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac.

  •  Opština Doljevac je ovih dana potpisala ugovor sa izabranim izvođačem radova za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju OŠ „ Vuk Karadžić“ u Malošištu. Vrednost radova je okvirno od 60 do 65 miliona dinara bez PDV-a, što znači da će sa porezom to iznositi oko 75 miliona dinara i radovi će u potpunosti biti finansirani od strane  Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije – rekao je Pešić u izjavi za radio Koprijan.

Opština Doljevac je odradila  projektno-tehničku dokumentaciju, kaže Pešić, i dodaje da je izrada i dobijanje saglasnosti dugo trajalo, odnosno  sve do onog trenutka kada nije dosegla onaj nivo detaljnosti koje je propisala i zahtevala Kancelarija za javna ulaganja.

  • Danas će biti upoznavanje izvođača radova sa projektno- tehničkom dokumentacijom i obilazak budućeg gradilišta kao i upoznavanje sa svim pojedinostima projekta- istakao je Pešić.

On je dodao da očekuje početak radova već sledeće nedelje, odnosno da će tada  izvođač radova biti uveden u posao rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekta, od strane lokalne samouprave i Kancelarije ua upravljanje javnim ulaganjima koja je  glavni finansijer celokupnog projekta.

Podsetimo, radovi na objektu školske zgrade u Malošištu podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju, odnosno zamenu unutrašnje stolarije, zamenu podova, radiće se nove električne instalacije, a biće urađena i spoljašnja fasada sa izolacijom. Takođe, biće odrađena i izolacija krova zgrade, a sređivaće se i prilaz školi kao i školski sportski tereni.

Učenici ove škole pohađaće nastavu u školama u Doljevcu i Belotincu. Tačnije, učenici od petog do osmog razreda nastavu će pratiti u poslepodnevnoj smeni u školi u Doljevcu, a mališani od prvog do četvrtog razreda slušaće nastavu u školi u Belotincu, takođe u drugoj smeni.

Za đake obezbeđen je prevoz školskim autobusima.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *