Predavanje o urbanom pčelarstvu u sredu, 1. juna u Nišu

Predavanje o urbanom pčelarstvu u okviru obeležavanja EU zelene nedelje, u organizaciji EU info kutka Niš, Abmasade Francuske u Srbiji i Francuskog instituta u Nišu biće održano u sredu, 1. juna od 12h, te organizatori pozivanje sve zainteresovane da uzmu učešća i prisustvuju predavanjima. Predavanje će biti organizovano u prostorijama EU info kutka u Nišu (Voždova 5), kao i putem Zoom platforme za sve registrovane pratioce.

Urbano pčelarstvo je praksa kojom se poboljšava životna sredina gradova i smanjuje negativan uticaj na naš svakodnevni život. Brigom o ponekoj košnici na krovovima naših zgrada, institucija, kompanija ili u gradskim parkovima i dvorištima zapravo doprinosimo očuvanju biodiverziteta biljaka, pčela i prirode.

Cilj predavanja je da se ekološki svesnim građanima svih uzrasta i društveno odgovornim firmama ukaže na značaj zdrave životne sredine i uticaja koje urbano pčelarstvo ima na nju, kao i da se omogući veza između pčelara, institucija, kompanija i pojedinaca kako bi svi oni pospešili razvoj ove vrste pčelarastva u ovom kraju.

Projekat Zelena ambasada, pokrenut 2015. godine predstavlja globalni i progresivan pristup kroz koji francuska diplomatska predstavništava širom sveta aktivno i direktno doprinose očuvanju životne sredine.

Događaj se organizuje u okviru EU Zelene nedelje 2022 koja će trajati od 30. maja do 5. juna 2022. godine sa ciljem promovisanja rezultata pomoći koju Srbiji pružaju Evropska unija i njene države članice u oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan, cirkularne ekonomija, borbe protiv zagađenja i očuvanja biodiverziteta.Uz finansijsku podršku EU, Srbija radi na razvoju i primeni planova za zaštitu životne sredine na strateškom nivou ‒ održivi sistem zaštite životne sredine koji stvara zdravije okruženje i podiže kvalitet života, kažu organizatori ovog dešavanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *