Predstava doljevačkih djaka “Naše malo pozorište” nastupa u Aleksincu

Prvi put na Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu učestvovaće i predstave učenika OŠ „Vuk Karadžić“u Doljevcu, objedinjenog naziva “Naše malo pozorište”, nastale pod okriljem dramske sekcije, koju uspešno vode ovdašnji profesori i učitelji. Planirano je da tokom pola sata programa koji pripremaju naši mladi glumci i njihovi mentori, bude izvedena najpre predstava Zona Zamfirova, koja je već imala više uspešnih izvodjenja, a u kojoj učestvuju deca iz Malošišta, pod vodjstvom učiteljice Danijele Mitrović, kao i dva prikaza poznatih bajki, koje pripremaju djaci iz Doljevca, sa učiteljicom Sanjom Stanković. Doljevačke glumačke ekipe predstaviće pesnik Vlasta Cenić.

Dodajmo i to da doljevački glumci nastupaju u revijalnom delu programa, dok će u takmičarskoj kategoriji, biti odigrano šest predstava, a nastupaće glumci profesionalnih pozorišta iz mnogih delova Srbije, Vršca, Kruševca, Beograda, Lazarevca, Novog Pazara, kao i domaćini iz Aleksinca. Doljevačko “Naše malo pozorište” inače nastupa  u četvrtak 31.januara od 17.30 časova, pre predstave “Damojed”, Plus teatra iz Lazarevca.

Put Aleksinca krenuće petnaestak djaka-glumaca iz opštine Doljevac, koji će na ovom festivalu predstaviti samo jedan deo svega onoga što se u ovdašnjoj dramskoj sekciji već duže vreme radi, a u budućem periodu, napominju, pripremaju se za učešće na još nekim značajnim festivalima u ovom kraju, radi dalje afirmacije svog glumačkog stvaralaštva.

Inače, Zimski pozorišni festival za decu u Aleksincu održava se od 28. januara do 03.februara u Centru za kulturu i umetnost u tom gradu.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *