Predstava “Kabare 3K” sutra u Malošištu

histrionPozorišna predstava “Kabare 3K”  Varoškog pozorišta u Prokuplju, u režiji Zorana Cvetkovića, sutra od 21 čas biće izvedena pred publikom u Malošištu.  Glumci  pozorišta “Histrion” iz Prokuplja koji igraju  u predstavi prvi put stižu u ovo naselje doljevačke opštine, pa se očekuje veliko interesovanje publike. Inače, predstva će biti organizovana na igralištu ispred osnovne škole  u tom mestu.

Prema rečima Zorana Cvetkovića umetničkog direktora pozorišta Histrion, predstava je radjena po delima našeg akademika Dušana Kovačevića, kao što su “Maratonci trče počasni krug”, “Sabirni Centar” i druga, a biće izvedeno i nekoliko pesama takodje iz Kovačevićevih filmova i predstava. – Oko 15 glumaca dolazi u Malošište i jako nam je drago što ćemo se po prvi put predstaviti stanovnicima opštine Doljevac. Tu će biti i naš mladi bend koji će izvesti nekoliko pesama, a pripremili smo i obrade  numera koje izvodi ćerka našeg slavnog dramskog pisca, Lena Kovačević, kaže Cvetković.

Ova predstava je inače, već nekoliko puta izvedena u Srbiji i uvek je nailazila na pozitivne reakcije publike, kaže naš sagovornik, te se nada da će slične utiske poneti i sutra iz Malošišta.

Inače, amatersko Varoško pozorište “Histrion” iz Prokuplja osnovano je 2014. godine i okuplja veliki broj ljubitelja glume, medju kojima ima, kako mladih glumačkih nada, tako i glumaca amatera koji se već nekoliko decenija bave ovim poslom i iza sebe imaju veliko glumačko iskustvo.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *