Predstava „Pažljivko“ za sve prvake održana u Doljevcu- Mališani kroz pesmu i igru naučili pravila o saobraćaju

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Doljevac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, je u utorak, 03. oktobra, organizovao predstavu „Pažljivko“ za sve prvake sa teritorije opštine Doljevac.

Tom prilikom je ,,Pažljivko“ deci kroz pesmu i igru pokazao važna pravila ponašanja u saobraćaju. Cilj ove predstave jesu promotivno-preventivne aktivnosti ka smanjenju saobraćajnih nesreća svih učesnika u saobraćaju.

Nakon predstave deca su dobila i promotivno-edukativne materijale u vidu svetlosnoodbojnih prsluka, priveske, olovke i raspored časova.

Predstavi su, pored učenika prvog razreda sa teritorije opštine Doljevac, prisustvovali i predstavnici iz Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Doljevac i predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja.

Poruka predstave “ Pažljivko” je da se sva deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće i u svakodnevnim situacijama.

Savet i Agencija će i u buduće nastaviti sa svojim preventivno-promotivnim aktivnostima usmerene na edukaciju predškolaca i osnovaca, a sve u cilju povećanja bezbednosti kako dece tako i ostalih kategorija učesnika u saobraćaju.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *