Predstavljene pogodnosti koje nudi Ministarstvo poljoprivrede

U Nišavskom upravnom okrugu juče je održan je sastanak kome su prisustvovali načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, predstavnici lokalnih samouprava i poljoprivrednici. Ovom sastanku prisustvovali su iz opštine Doljevac zamenik predsednika opštine Bratislav Jovanović i načelnik za privredu i finansije Jovica Pešić. Kako kaže Jovanović na sastanku su istaknute pogodnosti koje je ove godine pripremilo Ministarstvo poljoprivrede pripremilo u vidu  osiguranja poljoprivrednih gazdinstva, a prezentovani su i aktuelni podsticaji u poljoprivredi za 2020. godinu.

Poljoprivrednici su na sastanku imali priliku da iznesu sve svoje potrebe i probleme sa kojima se najčešće susreću.

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević predstavio je juče u Nišavskom upravnom okrugu mere aktuelnih podsticaja u poljoprivredi za 2020. godinu. Sastanku, čiji je domaćin bila načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, prisustvovali su predsednici gradskih opština Niša, lokalnih samouprava Nišavskog okruga, predstavnici nadležnih gradskih i službi lokalnih samouprava za oblast poljoprivrede, zemljoradničkih zadruga i udruženja sa teritorije Nišavskog upravnog okruga.

Pomoćnik ministra je istakao  da ove godine država izdvaja milion i po  dinara za podsticaj mladih koji žele da  bave poljoprivredom i da je do sada stiglo na adresu Ministarstva 5500  prijava što je nekoliko puta više nego ranijih godina.

Ministarstvo je predvidelo da mladi poljoprivrednici mogu kupovati zemlju do 50 hektara na 20 godina kredita, što je još jedna od podsticajnih mera za opstanak i razvoj sela i poljoprivrede.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga je istakla da je ovaj susret iniciran na poslednjem Savetu Nišavskog upravnog okruga, jer je mnogo pitanja lokalnih samouprava, saveza, poljoprivrednika na koje se odgovori mogu dobiti u neposrednom kontaktu sa predstavnicima Ministarstva.

Danas je pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević bio u poseti opštini Gadžin Han i tamošnjim registovanim gazdinstvima.

M.Jovanović/ Foto: Nišavsku upravni okrug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *