Predstavnici ministarstva zadovoljni brzinom radova na kompleksu bazena u Žitorađi

Radovi na izgradnji kupališnog kompleksa u Žitorađi su u punom jeku. Prema projektu imaće tri bazena biće izgrađen i restoran, a radove  finansira Ministarstvo omladine i sporta. Šef gradilišta u Žitorađi Rade Minić kaže da se trenutno radi prva faza koja podrazumeva iskop i betonažu bazena i ugostiteljskog objekta. Rok za završetak radova na kupališnom kompleksu u Žitorađi je 25. septembar i on se nada da će se radovi odvijati bez problema.

  • Za sada je odrađena jedna trećina planiranih radova prve faze, odnosno betonaža bazena i pomoćnih prostorija, kao i ugostiteljskog objekta koji je u sastavu ovog kompleksa- rekao je Minić.

Kompleks će imati tri bazena, rekreativni, bazen sa toboganom i poluolimpijski bazen. Biće izgrađen restoran i tehnički blok. Rok za završetak ovih radova je 180 dana, a cela investicija košta oko 120 miliona dinara. Svu tendersku dokumentaciju i sam tender sprovelo je Ministarstvo omladine i sporta koje i finansira izgradnju kupališnog kompleksa.  Radove  izvode preduzeća Sloga Construction d.o.o iz Kragujevca i  Dijagonala iz Novog Sada.

Nakon betonaže, za nekih petnaestak dana radiće se hidroizolacija, a zatim će bazeni biti popločani keramikom. Ovaj kompleks imaće kapacitet za  500 korisnika.

 

One thought on “Predstavnici ministarstva zadovoljni brzinom radova na kompleksu bazena u Žitorađi”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *