Prva faza radova na zgradi Javne biblioteke završena, ali ima još puno posla

Uredjenje dela dogradjenog sprata doljevačke Javne biblioteke završeno je ovih dana, tako da je sada ovaj prostor dobio sasvim nov izgled. Izgradjene su stepenice, instalirane nove elektroenergetske, telekomunikacione i singlane instalacije, kao i zaštita od požara, a uradjena je i vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i  novi sanitarni čvorovi. Novac za uredjenje doljevačke ustanove kulture izdvojilo je Ministarstvo kulture i informisanja RS, a za pomenute radove utrošeno je oko 2 miliona dinara rekao je Radio Koprijanu, direktor Bogi Mitić.

Ipak, sprat zgrade nije još uvek sredjen u potpunosti, jer je potrebno još dosta ulaganja da bi prostorije bile uredjene po svim standardnima i privedene nameni i kako bi se obezbedili odlični uslovi za rad i organizaciju raznovrsnih kulturno-zabavnih dešavanja.

Prvi čovek ustanove nada se da bi u narednom periodu, ukoliko budu imali dobru saradnju, kao do sada, sa nadležnim ministarstvom  objekat Javne biblioteke mogao konačno biti završen. Naime, dodaje, početkom godine sa lokalnom samoupravom Javna biblioteka je konkurisala, preko projekta “Gradovi u fokusu”, za dodatna sredstva za uredjenje dogradjenog sprata, a pored toga, lokalnim budžetom za 2019. godinu, predvidjeno je ulaganje dodatnih 2,7 miliona dinara za rešavanje problema grejanja. U planu je je da ti radovi počnu od aprila.

Inače, ova institucija je uveliko ušla u pedesetu godinu postojanja i rada, te bi, dodaje naš sagovornik bilo lepo da poluvekovno trajanje glavnog nosioca kulturne delatnosti u opštini Doljevac, bude obeleženo i potpunim uredjenjem objekta u kojem rade.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *