Preživeo sudar, pa poginuo na uviđaju

Jagodina
Kamion koji je pokosio Slavišu Foto: Z. Gligorijević ( izvor:www.novosti.rs)

SLAVIŠA Mihajlović (44) iz Pukovca kod Niša rano jutros preživeo je sudar automobila i kamiona na auto-putu Niš – Beograd u Bagrdanu nadomak Jagodine, ali je samo 45 minuta kasnije poginuo dok je čekao da se završi uviđaj. Naime, teretno vozilo sa prikolicom je udarilo u policijski automobil, a zatim pokosilo Slavišu koji je stajao pored bankine. Nesrećni čovek je davao znake života, ali je ubrzo preminuo.

Prva nesreća se dogodila pola sata posle ponoći kada je “reno senik” udario u prikolicu kamiona u kojem je Slaviša bio suvozač. Nekoliko osoba je povređeno, ali, srećom, niko nije životno ugrožen.

Samo 45 minuta kasnije, dok je uviđaj još bio u toku, vozač drugog kamiona sa prikolicom M. Gavrić iz Bosne izgubio je kontrolu nad svojim vozilom. Oborio je saobraćajni znak sa ograničenjem brzine koji su postavili saobraćajci, a potom udario u policijski automobil sa uključenom rotacijom. Zatim je prešao preko zaustavne trake i na zemljanoj bankini naleteo na Slavišu. Kamion se ni tada nije zaustavio, već je probio zaštitnu ogradu i stao tek na njivi kraj puta.

Slavišin sin jedinac Dušan (20) kaže da mu se otac nekoliko sati pre nesreće javio telefonom.

– Kada su doživeli prvi udes, moj otac i vozač kamiona su izašli da pomognu povređenima – priča Dušan (20). – Usledio je policijski uviđaj i davanje izjava. Slaviša je stajao na zemljanom delu auto-puta kada je na njega naleteo šleper. Iz policije su me zvali rano ujutru u 4.19, ali nisam čuo telefon. Oko 10 sati su mi javili za tragediju.

Slaviša je u ponedeljak krenuo iz Vladičinog Hana, oko 20.30, kaže Dušan:

– Tokom večeri mi se javio nekoliko puta, pitao za suprugu Danijelu. Čuli smo se telefonom oko ponoći i zadnje reči koje mi je rekao bile su: “Odmaraj se, vidimo se sutra”.

Danijela Mihajlović (40) sa suzama nam pokazuje slike svog supruga Slaviše.

– Ne znam kako će moj Dušan bez oca – jeca Danijela. – Oni su toliko bili vezani, ni sama ne znam kako ću da ga smirim kada prestane dejstvo lekova. Pre puta su se grlili i šalili ovde ispred naše kuće. Merili su se ko je viši, pošto je Dušan dostigao oca po visini. Kao nož me seku Dušanove reči: “Ćale, ja ne bih mogao bez tebe”. Slaviša mu je odgovorio: “Sine, za tebe bih život dao”.

Danijela kaže da je njen muž bio duša od čoveka i da joj za 20 godina braka nikada ružnu reč nije rekao niti je uvredio.

– Ni mene ni druge, pitajte bilo koga – tiho govori Danijela.

IZVOR: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *