Prodaja novogodišnjih ukrasa predškolaca u humanitarne svrhe u sredu u Doljevcu, Malošištu i Mekišu

U toku je humanitarna akcija Predškolske ustanove “Lane” s ciljem prikupljanja sredstava za devojčicu Milu Aleksić koja pohadja ovu ustanovu u Pukovcu, čija je porodica izgubila svu imovinu u nedavnom požaru.  Deca i njihove vaspitačice, kao i roditelji mališana prošle nedelje imali su kreativne radionice na kojima je nastao veliki broj novogodišnjih ukrasa i čestitki koje su ponudjene na prodaju svih humanim ljudima koji žele, da, u skladu sa svojim mogućnostima, pruže pomoć ovoj porodici.

S obzirom na to da su novogodišnji i božićni praznici vreme darivanja, ali i vreme kada se treba setiti i onih kojima je pomoć svih nas potrebna, iz ove ustanove za decu pozivaju roditelje predškolaca, ali i sve ostale humane stanovnike naše opštine da daju svoj doprinos njihovom nastojanju da tokom praznika unesu malo radosti u život porodice Aleksić, koja je nesrećnim spletom okolnosti ostala bez imovine.

Prodaja ukrasa u humanitarne svrhe u Doljevcu, Malošištu i Mekišu biće organizovana u sredu 25.decembra, od 8 do 13 časova u holu Obrazovnog centra u Doljevcu, kao i u školama u Malošištu i Mekišu. Deca i roditelji iz Šarlinca svoju humanost već su pokazali u petak, kada je prodajna izložba bila organizovana u tom selu doljevačke opštine, dok su se pukovački mališani drugačije organizovali, pa su za svoju drugaricu sakupljali novac.Kao nam je rečeno u ovoj ustanovi za brigu o najmladjima, pukovački donatori prikupili su oko 20.000 dinara.

Inače, sutra će za svu decu iz vrtića, kao i predškolce, u doljevačkom Domu kulture od 10 časova biti prikazana predstava, a tada im u posetu dolazi i Deda Mraz, te ih očekuje i dodela novogodišnjih paketića, koje pripremaju roditelji.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *