Prvaci posetili istureno odeljenje Javne biblioteke u Malošištu

Prvaci OŠ „Vuk Karadžić“ škole u Malošištu posetili su, nedavno otvoreno, istureno odeljenje Javne biblioteke u tom mestu. Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović cilj ove posete je da deca razvijaju ljubav prema čitanju i knjizi. Takođe, kako je već postala tradicija Javne biblioteke u Doljevcu, prvaci su dobili besplatne članske karte. Učiteljica Danijela dodaje da sada đaci otvaranjem biblioteke u Malošištu imaju mogućnost da češće posećuju biblioteku i druže se sa knjigom jer su u okviru projektne nastave planirane baš teme koje se tiču biblioteke i kulture čitanja.

  • Od prošle školske godine učenici razredne nastave imaju novi izborni predmet koji se zove projektna nastava. Zajedno sa učenicima biramo teme projekata koje radimo u toku školske godine. Naša prva tema, kako smo se dogovorili, u okviru projektne nastave nosi naziv „Od slikovnice do enciklopedije“ tako da smo juče iskoristili lep dan i posetili bibliotečki ogranak u Malošištu u prostorijama Doma kulture- kaže učiteljica Danijela Mitrović u izjavi za radio Koprijan.

Kako ističe učiteljica Danijela mnoga deca su tek jučerašnjom posetom prvi put bila u biblioteci.

  • Prvake je dočekao bibliotekar i naravno pune police knjiga. Deci je objasnio šta je to biblioteka, kako su raspoređene knjige na policama i upoznao ih sa dečjim knjigama. Deca su bila oduševljena, postavljala pitanja i razgledala brojne knjige- kaže Mitrovićeva.

Naravno, Javna biblioteka kao uvek dobri domaćin, pripremila je deci slatko i slano posluženje i sokove, ali i članske karte. Javna biblioteka, možemo reći već tradicionalno, besplatno učlanjuje sve prvake na teritoriji opštine Doljevac, kako bi deca posetila biblioteku, upoznala se sa njenim radom i učila i negovala kulturu čitanja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *