PSS: Obaveštenje za poljoprivrednike

Iz Poljoprivredne stručne službe (PSS) iz Niša obaveštavaju poljoprivredne proizvodjače da bi po pravilniku o upisu i obnovi registracije poljoprivrednog gazdinstva svaki proizvođač trebalo da prikaže trenutno tačno stanje svoje biljne i stočarske proizvodnje, što kažu, pokazuje njihovo dosadašnje iskustvo, vrlo često nije slučaj.

Naime, kako naglašavaju, trenutno u Nišavskom okrugu ima toliko prijavljenih površina pod zasadima vinograda da ispada da smo veliki vinogradarski gigant, ali činjenična je da je situacija mnogo drugačija.

Takodje, ima izuzetno mnogo zaparloženih, nepostojećih vinograda, a trebalo bi svaku parcelu pod produktivnim zasadima vinove loze evidentirati u strukturi biljne proizvodnje gazdinstva, i to parcele do 10 ari u strukturi biljne proizvodnje, a veće od 10 ari u vinogradarskom registru. Parcele koje su prijavljene, a ne koriste se trebalo bi da se izbrišu iz strukture i da se upiše činjenično stanje.

J.K.

One thought on “PSS: Obaveštenje za poljoprivrednike”

  1. Kakva vasa poljoporivreda, sela su bre prazna nema ljudi, sve je opustoseno, kakvi giganti, mi jesmo giganti ali po minusu, o cemu prica te, da li ste vi normalni bre

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *