Radno vreme za praznike

Radno-Vreme-2Uskršnji praznici u našoj zemlji su neradni dani, počev od petka 14.aprila, zaključno sa ponedeljkom 17.aprilom. Medjutim, postoje ustanove i službe koje su, zbog prirode svog posla, u obavezi da rade i onda kada svi ostali odmaraju. Zato smo istraživali, ko će sve raditi, tokom ova četiri dana, a ko će tek od utorka 18.aprila otvoriti svoja vrata za klijente.

Doljevačke trgovine neznatno će redukovati svoje radno vreme tokom praznika. Kako smo saznali  supermarket Čutura radiće uobičajeno, dok će TR Metro u centru Doljevca raditi standardno, sem u nedelju, kada će praznovati. T.R. Bambi će skratiti svoje radno vreme samo u nedelju 16.aprila, na sam dan Vaskrsa, kada će raditi do podneva.

Doljevačka pošta biće zatvorena od petka do ponedeljka, tako da svi oni koji danas ne obave svoje poslove oko uplata i podizanja novca, ili slanja i preuzimanja paketa, moraće da sačekaju da se završe praznici, kako bi završili te obaveze.

Zdravstvena apoteka u centru Doljevca radiće u petak, subotu i ponedeljak, skraćeno od 8 do 15. časova, dok u nedelju, na dan Vaskrsa, neće raditi. Apoteka u Domu zdravlja, pak s druge strane, dežuraće skraćeno od 8 do 12 časova, ali će raditi  od petka do ponedeljka svakog dana, pa i u nedelju.

Medjutim, postoje službe, koje zbog prirode posla,  moraju dežurati sve vreme. Tako da će doljevački Dom zdravlja, raditi po sistemu dežurstva, 24 časa dnevno.

Prolećni rаspust za učenike u Srbiji počeo je danas, а zаvršаvа se u ponedeljаk, 17. aprilа. Iz tog razloga, ali i zbog neradnih dana, autobuski prevoznici redukovali su svoje polaske. Niš ekspres će do utorka saobraćati po nedeljnom redu vožnje, kako na gradskim, tako i na prigradskim linijama. JKP Parking servis u Nišu, za to vreme neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *