Radovi na vodosistemu pri kraju!

Zemlja pored puta, znakovna signalizacija i građevinske mašine su ovih dana stalni prizor na raskrsnici u Kočanu. Danas smo tim povodom posetili ovo gradilište sa pitanjem, šta je to što se radi i  kada će radovi biti završeni?

Igor Matić, šef gradilišta, saopštio je da se trenutno izvode radovi na čvorištu za budući vodosistem koji će vodom snabdevati građane Doljevca. On je rekao da je svestan da raskopana zemlja pored puta malo iritira građane, ali da moraju da svi shvate neophodnost izvođenja radova, kao i da će sve biti završeno već za koji dan.

  • Ništa ne može preko noći da se uradi. Postoji vremenski period i raspored radova na izgradnji vodosistema. Pravo je trebalo da se uradi podbušenje puta, a ne prekopavanje, jer je saobraćaj na ovom delu puta veoma frekventan. – kazao je u izjavi za radio Koprijan Igor Matić šef gradilišta.

Kako je rekao, da bi se izvršilo podbušenje puta, morale su da se odrade pripremne radnje, koje su trajale nekoliko dana.

Matić ističe da će u narednim danima posao biti završen i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje.

  • Znam da radovi pored puta smetaju i iritiraju vozače, ali i pešake, zbog zemlje i mehanizacije koja je na trotoaru ili pored njega, ali građani moraju da budu strpljivi jer su radovi u toku, ali zbog same prirode posla nije moguće to uraditi za dan ili dva.-istako je Matić.

On je još dodao da je sekundarna vodovodna mreža postavljena u nekim bočnim ulicama i da će građani uskoro moći da se priključe na vodovonu mrežu.

Kompletan završetak radova planiran je za oko mesec dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *