Raspisan Konkurs za podršku mladim polјoprivrednicima

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja je raspisisala je Konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim polјoprivrednicima u 2019. godini.

Iz Poljoprivredne stručne službe Prokuplje napominju da se prijava na Konkurs podnosi do 31. decembra 2019. godine Ministarstvu polјoprivrede, šumarstava i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja.

Duška Petrović iz PSS Prokuplje u izjavi za radio Koprijan kaže da pravo na podsticaj ima punoletni mladi polјoprivrednik, nosilac komercijalnog polјoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu, odnosno član komercijalnog porodičnog polјoprivrednog gazdinstva prvi put upisan u Registar polјoprivrednih gazdinstava počev od 1. januara 2018. godine.

Podsticaji obuhvataju podršku programima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim polјoprivrednicima, i to:

 1. podsticaji programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne
  bilјne proizvodnje na polјoprivrednim gazdinstvima mladih polјoprivrednika;
 2. podsticaji programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne
  stočarske proizvodnje na polјoprivrednim gazdinstvima mladih polјoprivrednika;
 3. podsticaji programu za podršku investicijama za razvoj i unapređenje primarne
  stočarske proizvodnje kroz nabavku kvalitetnih priplodnih grla na polјoprivrednim
  gazdinstvima mladih polјoprivrednika.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatlјive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 1.500.000 dinara.

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i na telefon Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 i 011/30-20-101 svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

M.Jovanović

Foto: subvencije.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *