Raspored službi i paljenje badnjaka u hramovima u Doljevcu

Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, se bliži. Većina pravoslavnih vernika priprema se da u nedelju obeleži Badnji dan i veče i unesu badnjak u svoj dom.

Svi hramovi na teritoriji opštine Doljevac organizovali su paljenje Badnjaka.

Hram Sv.Romana

Prema rečima oca Aleksandra, u crkvi Svetog Romana u Belotincu, Liturgija na Badnji dan, 6.januara, biće održana sa početkom u 8 sati, a zatim i Večernja služba u 16 sati, nakon koje će u porti crkve biti organizovano paljenje badnjaka, dok će u porti crkve Sv.Petke u Gornjem Međurovu paljenje badnjaka biti održano od 17 sati.
Na Božić, 7.januara, od 8 sati ujutru, biće održana Liturgija u hramu Svetog Romana u Belotincu i kako kaže otac Aleksandar, ovim putem poziva  građane da prisustvuju Bogosluženju i zajedno proslave najradosniji hrišćanski praznik.

 

U hramu Sv. Arhangela Gavrila u Kočanu, na Badnji dan u nedelju, 6.januara, Sveta Liturgija počeće u 8 sati, a Večernja služba u 17, nakon službe bićeodržano nalagnje badnjaka. Na Božić Sveta Liturgija počeće u 8 sati.  Na dan Sv.Stefana u sredu, 9.januara, Liturgija će početi u 8 sati.

 

 

Crkva Sv.Paraskeve

U crkvi Sv. Petke u Orljanu, prema rečima sveštenika Milana Krstića, na Badnji dan Liturgija će početi u 8 sati, a Večernja služba sa paljenjem badnjaka u 16 sati u porti crkve.

Božić je najveseliji pravoslavni praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista, kaže sveštenik Milan i dodaje da će Božićna Liturgija u ponedeljak, 7.januara, početi u 8.30 časova.

 

 

Crkva u Pukovcu

Sličan raspored službi ima i hram Sv.Nikole u Pukovcu. Na Badnji dan Liturgija će  početi u 8 sati, a Večernja služba sa paljenjem badnjaka u porti crkve u 17 sati.

Božićna Sveta Liturgija biće održana u 8 sati.

 

 

 

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *