U Toplici dogadjaji kao na Divljem zapadu

 

863369_pesnica-tuca_ls-sPolicijske teme sa teritorije opštine Žitoradja  smenjuju se kao na filmskoj traci, jer vesti iz hronike sustižu jedna drugu. Naime, najpre je u Pejkovcu došlo  do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna  skoro svih članova jednog domaćinstva i to zbog bizarnog razloga, a onda je više maloletnika sinoć  obilo Gradski stadion u Prokuplju. Kao u akcionim američkim filmovima uspeli su da odnesu sve što im je bilo na dohvat ruke. Uzeli su čak i kantu za smeće u koju su potrpali sve što su mogli pehare, 13 lopti, dresove, peškire.

U opštoj porodičnoj tuči u selu Pejkovac kod Žitorađe, juče popodne, četiri lica su zadobila lake telesne povrede, a sukob je izbio zbog parkiranja u dvorištu. Prvo je svađa krenula od oca i sina koji je policajac, a koji je hteo da se parkira u dvorištu porodične kuće i to baš tamo gde je smetalo  njegovom ocu. Kako je otac negodovao, a sin bio uporan, u odbranu oca stao je drugi sin i njegova supruga, pa je prepucavanje preraslo u tuču koja je za epilog imala  masnice, oguljotine i ogrebotine.

Kada su se strasti konačno smirile, otac je policiji prijavio sina i optužio ga za prebijanje, iako je nesudjeni napadač, kako se nezvanično saznaje, dobio najviše batina. Povrede svih učesnika ove bizarne tuče su ipak okarakterisane kao lake. Saznajemo i da je policajac imao najvidljivije povrede i da je po svemu sudeći on izvukao najdeblji kraj u čitavom tom metežu. Nakon toga je svima određena mera privremene zabrane kontakta, a o svemu je obavešteno i prokupačko tužilaštvo.

Nakon ovog dogadjaja desila se i pljačka, kada je više maloletnika sinoć  obilo Gradski stadion u Prokuplju. Kao u akcionim američkim filmovima uspeli su da odnesu sve što im je bilo na dohvat ruke. Uzeli su čak i kantu za smeće u koju su potrpali sve što su mogli, pehare, 13 lopti, dresove, peškire.

Ono što je zanimljivo je da su prvo ušli na stadion, pa ispod tribina probili dve manje rupe. Jedna ih je odvela u magacin, a druga u svlačionicu. Tako su duže vreme kroz te rupe izvlačili i trpali u kantu sve što im se činilo primamljivo.

– Oko 21 sat sinoć su nas obavestili da su neki maloletnici ušli na stadion i da su se motali oko njega. Kada sam došao nešto kasnije imao sam šta da vidim. Sve je bilo ispreturano. Kako su izvlačili dreseve i peškire, padalo im je oko rupa, a nekoliko lopti smo pronašli i na sam stadionu, rekao je medijima sportski direktor Fudbalskog kluba „Topličanin“ Zvonko Vidaković.

Tokom noći policija je pronašla osumnjičene i utvrđeno je da su maloletna lica. Kod njih je pronađena veća količina ukradene robe, ali šta su sve tačno uzeli, znaće se kada se uradi popis.

I za kraj, ali ne manje važno, kako smo nezvanično saznali, policijski službenici PS Žitorađa razotkrili su trojicu lopova. koji su u proteklom periodu izvršili više krađa na području Donjeg Crnatova, Podine i Dubova. Oni su iz kuća iznosili tehničke aparate ali i klima uredjaje. Lica za koja se sumnja da su izvršili pomenuta dela su posle saslušanja puštena na slobodu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *