Reke se polako povlače, ima poplavljenih dvorišta, voda nije prodrla u kuće

Porast vodostaja manjih reka u opštini Doljevac opet je ugrozio delove pojedinih sela, pre svega Belotinca, Orljana, Šarlinca, Šainovca, Mekiša.

Nalet bujičnih potoka zbog velike količine padavina u toku noći trajao je oko sat i po. Ipak, voda se sada polako povlači, saznajemo od nadležnih.

Tokom poplavnog talasa voda je prodrla u pedesetak dvorišta u Belotincu. U Šarlincu, prema našim trenutnim informacijama, nema poplavljenih kuća, ali je voda ušla u nekoliko dvorišta. Nadležni su ojačali bedeme peskom, a mehanizacija je usmerila tok vode, tako da je sprečena veća šteta. U Šainovcu je preventivno evakuisano desetak osoba, ali voda nije uša u kuće. Poplavljena su dvorišta, ali se za sada ne zna njihov ukupan broj.

Jugbogdanovačka reka, iako je tokom noći i jutra došlo do porasta vodostaja, ne preti izlivanjem, ističu u opštinskom Štabu za vanredne situacije, a već tokom popodneva nivo vode je počeo da opada.

U Ćurlini je, kao što smo već izvestili, oštećen most, te je zabranjen saobraćaj na toj deonici puta. Putnička vozila se preusmeravaju na zaobilazni put za Perutinu, pored seoske crkve.

Na terenu su sve nadležne službe koje cisternama i pumpama ispumpavaju vodu iz dvorišta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *