Rok za prijavu za 10 hiljada dinara pomoći za decu do 16 godina je do 20.septembra

Roditelji ili staratelji dece do 16 godina mogu se prijaviti, elektronski, do 20.septembra za jednokratnu pomoć od 10 hiljada dinara koje isplaćuje država putem portala Uprave za trezor.

Pomoć države u iznosu od 10.000 dinara nakon prijave može dobiti svako dete koje je državljanin Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon toga.

Ministar finansija Mali  je rekao da je do sada prijavljeno 935.000 dece od 1.190.000 koliko ih ima u Srbiji.

Kako je istakao ogroman je odaziv našoj ideji da jednostavno pomognemo majkama, pomognemo roditeljima, pomognemo toj deci.

On je rekao da prijavljivanje za pomoć traje do 20. septembra i da je u budžetu izdvojeno oko 12 milijardi dinara za to.

Prijavljivanje je jednostavno majke treba da unesu broj lične karte i svoj matični broj i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena.

Majke ne moraju unositi matične brojeve dece, jer će sistem na osnovu matičnog broja majke iz nadležnih registara automatski povući i njihove.

Prijava će biti moguća i za samohrane očeve, koji će, osim pomenutih podataka, morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam obavlja roditeljsko pravo.

Kada je reč o starateljima, takođe će biti neophodno da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo.

Primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno.

Novac će na račune građana krenuti da leže od 25. septembra.

One thought on “Rok za prijavu za 10 hiljada dinara pomoći za decu do 16 godina je do 20.septembra”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *