Saopštenje redakcije radio Koprijana

logo-press-zavrsni-5.jpg

Zbog neovlašćenih preuzimanja naših autorskih tekstova i fotografija, kao i zbog sve češćeg dovodjenja u vezu facebook profila Doljevačke vesti, sa redakcijom radio Koprijana, informativna redakcija našeg radija obaveštava javnost da su Doljevačke vesti neregistrovani medij i nemaju nikakve veze sa našim zvaničnim internet prezentacijama. Radio Koprijan je jedini medij na području opštine Doljevac koji je registrovan u skladu sa zakonima i pravilnicima RS i samim tim jedini ovlašćen da informiše gradjene naše opštine o svim dešavanjima na ovim prostorima. Naša obaveza je uvek bila i ostala da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izveštavamo o dogadjajima od interesa za ovdašnju javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se svih osnovnih standarda novinarske profesije. Svako neovlašćeno košišćenje informacija, ideja, istraživanja i fotografija bez adekvatnog navodjenja izvora smatra se plagiranjem, i predstavlja jednu od najtežih povreda profesionalnih i etičkih standarda.
Zvanične internet prezentacije radio Koprijana su:
 
www.koprijanradio.com
 
facebook profil: Radio-Koprijan Doljevac
 
facebook stranica: Radio Koprijan Doljevac
 
Redakcija radio Koprijana ogradjuje se od svih informacija koje se plasiraju putem portala Doljevačke vesti i svih ostalih stranica koje se predstavljuju kao mediji sa teritorije opštine Doljevac, a da to nisu.
Ovim saopštenjem naša redakcija ne želi ni u kom slučaju da utiče na pravo svakog pojedinca da prenosi i deli informacije koje želi, već da ukaže na zakonsku obavezu svih onih koji preuzimaju autorske tekstove i fotografije i predstavljaju ih kao svoje, da je njihova zakonska obaveza navodjenje imena izvornog autora ili linkovanje konkretnog sadržaja.
Ovom prilikom zahaljujemo se na ukazanom poverenju svim našim slušaocima i čitaocima, koji nas gotovo već dve decenije prate i veruju nam.
Redakcija radio Koprijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *