Šareni kostimi za kraj Dečje nedelje

Predstavama za decu u isturenim odeljenjima doljevačke Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Čečini, Čapljincu, Mekišu, Orljanu i Šarlincu, kao i kostimiranjem dece iz Predškolske ustanove “Lane” završeno je obeležavanje Dečje nedelje u opštini Doljevac. Niz zabavnih i edukativnih dešavanja u organizaciji ustanova kulture i obrazovanja karakteriše ovu nedelju, u kojoj je sva pažnja bila usmerena ka onima koji su budućnost naše zemlje.

Podsetimo, početak Dečje nedelje obeležilo je gostovanje poznatog dečjeg kompozitora i pevača Minje Subote, a i narednih dana nastavljeno je u istom ritmu. Sidja Živković, Minja Ilijeva, Dragan Marinković, Biljana Stanojević  bili su rado vidjeni gosti svuda gde je bilo dece.

Pored pesama i igara, bilo je i sportskih nadmetanja u organizaciji PU “Lane” iz Doljevca, u kojima  su učestvovali zajedno deca i roditelji.

Takodje, prijem za najmladje priredio je, po tradiciji, i predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić sa saradnicima.

A u skladu sa povodom, za kraj, organizovano je i kostimiranje mališana, koji su prošetali ulicama Doljevca. U predškolskoj grupi tema su bila deca iz svih krajeva sveta, dok su mališani iz najmladjih grupa imali slobodu da se kostimiraju u svoje omiljene crtane ili filmske junake ili idole, što se može videti u galeriji.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *