Sastanak roditelja i nastavnika u Žitoradji s ciljem prevencije nepoželjnog ponašanja

20171222_140632[1]Vršnjačko nasilje, problemi u porodicama, prodaja narkotika i psihoaktivnih supstanci u krugu škole bili su tema sastanka predstavnika srednje škole u Žitoradji, roditelja, kao i predstavnika policija i Centra za socijalni rad. Naime, na inicijativu direktorke srednje škole u Žitoradji Milice Andrejev u Sportskoj hali u Žitorađi održan je sastanak za roditelje svih učenika ove škole, s ciljem upoznavanja  sa novim zakonom o Osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Ovom skupu prisustvovalo je oko 150 roditelja, a prema rečima direktorke Andrejev, prvi korak ka boljem radu škole je učinjen.

20171222_143748[1]Pored upoznavanja sa zakonom, roditeljima su predloženi i drugi metodi, kao što je odlaganje mobilnog telefona učenika u posebne ormariće, zaključavanje vrata tokom nastave i sl. što su roditelji jednoglasno prihvatili. Prema odredbama novog zakona, roditelj će za svaki prekršaj deteta snositi novčanu odgovornost.

Inače, ovaj sastanak održan je na preporuku Ministratsva prosvete, koja je upućena svim školama  u Srbiji, s ciljem da se preventivno reaguje na nedozvoljeno ponašanje učenika .

N.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *