Siniša i Nenad konačno stigli svojim kućama

sinisa
Foto: Biljana Roganović,portal Prokuplje na dlanu

Samo kada smo dotakli srpsko tlo…. Danas duplo slavimo, jer je Nenadu rođendan i svi su već kod njega u Rečici. Prosto se gušim od sreće jer je pavda na našoj strani i konačno smo kući- prenosi nam svoje utiske Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja koji je jutros sa najboljim drugom Nenadom Jovanovićem (22) sleteo iz Grčke na beogradski aerodrom, jer su oslobođeni krivice za učešće u ubistvo američkog turiste na Zakintosu. Sreća za njih je dupla, jer Nenad danas puni 22 godine!

Prvo mesto na koje su otišli kada su došli u svoj rodni kraj je crkva Svetog Prokopija u Prokuplju.

– Nakon istrage, pregleda svih snimaka konačno se potvrdila istina da nismo učestvovali u ubistvu i da smo potpuno nevini. Zahvaljujući prijatelju kojeg je pronašao Sinišin otac a koji je poreklom iz Srbije uplaćena nam je kaucija, jer tako mora. Najvažnije posle svega je da se potvrdila naša nevinost- kaže Nenad dok se pozdravlja sa komšijama koji mu izlaze u susret.

Obojica se slažu da je ovo za njih bilo najgore životno iskustvo i da im je jedino porodica dala podršku i motiv da izdrže.

– Grčka policija je izuzetno korektna, ali zamislite da se nađete u tu situaciju. Da nije bilo roditelja koji su došli, ne bismo sigurno izdržali. Kroz glavu u tim trenucimma prolazi svašta i prosto ne znaš šta da radiš. Najteže padaju ona četiri zida ćelije. U stranoj si zemlji, ne znaš šta te snašlo, nemaš nikog…. Znaš da nisi kriv i čekaš da pravda dođe, ali se opet bojiš- prenosi Siniša svoje utiske.

Kako kažu, momke koji su osumnjičeni nisu poznavali pre pritvora. Nakon tog kobnog izlaska vratili su se u vilu gde su bili smešteni, ceo dan se kupali i tek u 19 sati grčka policija je došla da ih obavesti da moraju da dođu na informativni razgovor.

– A onda nas hapse. Nisam mogao da dišem. Prosto mi se činilo da sanjam i da ću se probuditi iz košmara. Dozvolili su nam da zovemo roditelje i kada sam čuo poznat glas, izgubio sam snagu- kaže Nenad koji danas slavi rođendan.

On dodaje da bi trebalo da puste i Miloša čiju je sestru prvo američki državljanin udario, jer se na snimcima vidi da ni on nije učestvovao.

– Apelujem na državu da pomogne našim momcima koji su ostali tamo. Molim vas učinite sve što možete za njih- završava Nenad, koji se žuri da stigne kući, jer ga već svi čekaju.

Sinišin otac Miladin još uvek je u Solunu. Treba da stigne kući. U telefonskom razgovoru nam je rekao da je sa advokatom pregledao sve snimke, a da je saslušanje trajalo oko devet sati.

– Sve smo sami uradili. Zahvaljujući prijateljima skupili smo potreban novac za kauciju, jer je ona garancija da će se pojaviti ukoliko ih pozove kao svedoke. Ni to nije sigurno jer će se tek sada sprovesti opsežna istraga. Ono što je najvažnije je da su moja deca nevina i da ni mrava nisu zgazila, a kamo li učestvovala u tuči. Kada dođem, odmorićemo se par sati, a onda možete da nas posetiti- rekao nam je Siniša.

 

Biljana Roganović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *