Škola u Malošištu, zbog problema sa vodom, prešla na onlajn nastavu

Drugo polugodište za sve đake u Srbiji počelo je 18.januara, a danas je škola u Malošištu poslala đake na onlajn nastavu. Naime, zbog problema sa vodom đaci ove škole danas neće dolaziti na nastavu, a direktor Goran Ilić OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu kaže da se trude da problem bude rešen u što kraćem roku. Prema njegovim rečima u nedelju je pukao ekspanzioni sud, u ponedeljak su naručili novi, a danas očekuju isporuku.

Ilić dodaje da ukoliko danas stigne neophodni deo u toku dana biće popravljena pumpa i škola će imati uredno snabdevanje vodom, tako da bi se đaci već sutra vratili u školske klupe. Ako danas ne izvrše popravku, zbog nestanka vode, đaci će i sutra biti na onlajn  nastavi.  On ističe da se u ostalim školama nastava odvija bez problema i podsetio da učenici od prvog do četvrtog razreda imaju svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok stariji osnovci nastavu pohađaju naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama. Časovi su skraćeni u trajanju od 30 minuta.

Ističe da sve škole imaju dovoljno sredstava za održavanje higijene i dezinfekciju prostorija i da se sprovode sve mere kako ne bi došlo do širenja zarazne bolesti covid 19.

Nastavno osoblje i deca nose maske i poštuje se propisana fizička distanca.  On je apelovao na roditelje da obrate pažnju i ukoliko primete da dete ispoljava neke simptome bolesti nikako ga ne šalju na nastavu.

Učenik ne boravi  samo u školi, već ostatak dana provodi kući, na igralištu, i tu može doći do infekcije virusom korone, zato je jako važna saradnja roditelja i razrednih starešina, da ukoliko primete da je dete bolesno odmah obaveste školu kako bi se preduzele  mere sprečavanja širenja zaraze, dodaje direktor Ilić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *