Školarci iz Malošišta sakupili sredstva za kupovinu specijalne klupe za drugaricu Elenu- Stolar nije hteo novac, već je poklonio školi

Nizom raznih aktivnosti obeležena je Dečja nedelja u opštini Doljevac. Ovogodišnji slogan je bio “Šta detetu treba da raste do neba”, pa su tako održane razne radionice i predavanja na ovu temu. Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Malošištu otišli su korak dalje, pa su organizovali akciju prikupljanja novca kako bi kupili specijalnu klupu za drugaricu Elenu, učenicu IV razreda. Novac su darivali svi učenici škole, od prvog do osmog razreda. Kako kaže učiteljica Danijela Mitović, čiji je Elena đak, zbog zdravstvenog stanja Elena ne može dugo da sedi za klasičnom školskom klupom, pa su njeni drugari rešili da sakupe novac i kupe specijalnu klupu. Da sreća bude veća, stolar Vlada Spasić nije želeo novac, već je klupu poklonio školi, kako bi Elana, devojčica sa posebnim potrebama, mogla lakše da piše i udobnije prati nastavu.

Da je Dečja nedelja u znaku ljubavi, saosećanja, poštovanja, drugarstva, dokazuje i činjenica da je stolar Vlada Spasić klupu poklonio i nije hteo da uzme novac. Ova specijalna klupa stići će tokom sledeće nedelje, a sakupljen novac uručen je Eleni i njenoj majci kako bi kupile ono što im nedostaje, kaže učiteljica Danijela.

  • Kupili smo slatkiše za Elenu i predali novac koji su deca sakupila. Primopredaji je prisustvovala majka Marina koja je bila oduševljena i donela je simbolične poklone da počasti decu. Mi smo novac predali majci, jer stolar Vlada Spasić nije želeo novac, a ona je obećala da će Eleni kupiti ono što joj je neophodno u ovom trenutku- kaže Danijela Mitrović.

Inače, prema planu učenici su u ponedeljak je obeležili  „Plavi dan“,  pa su obukli plave majice, crtali su u školskom dvorištu na temu dečjih prava i pravili odgovarajuće panoe u učionicama  ili u hodniku škole.

Utorak je bio „Beli dan“  i u skladu sa tim svi učenici su, u skladu sa mogućnostima, obukli nešto belo, a od aktivnosti organizovan je maskenbal u školi u Malošištu.

Maskenbal u Malošištu- Učenici od I do IV razreda

Javna biblioteka u Doljevcu povodom Dečje nedelje priredila je deci dve predstave koje su bile besplatne. Tako su učenici od prvog do četvrtog razreda u sredu posetili  Javnu biblioteku u Doljevcu i uživali u predstavi Lutkarskog pozorišta iz Niša. Gledali su pozorišni komad „patkica-Žutkica“, a i  ovaj dan je bio tematski, a učenici nosili crvene majice jer je bio „Crveni dan“.

Predstava u organizaciji Javne biblioteke Doljevac

Druga predstava koju je deci darivala Javna biblioteka bila je nazivom “Zalјublјeni vitez” u izvođenju pozorišta „Duka Jovanović“ iz Aleksinca.

Glumci su ovom prilikom posetili učenike u školi u Čaplјincu, Orlјanu ,Malošištu i  Pukovcu.

Učenici su tog dana nosili i žute majice jer je prema planu Dečje nedelje bio „Žuti dan“ .

“Žuti dan” u Malošištu- Učenici od I do IV razreda

Današnjim aktivnostima završava se obeležavanje Dečje nedelje. U svim školama održan je sportski dan i razna nadmetanja učenika, kako bi kroz sport, takmičenja i igru obeležili kraj Dečje nedelje. Danas su učenici nosili zelene majice kako bi obeležili „Zeleni dan“.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *