Škole dobile 4 interaktivne table kao i nove klupe i stolice- Narednih dana počeće isplata po 5 hiljada dinara za prvake

Četiri interaktivne table instalirane u učionicama u školama u Belotincu, Pukovcu i Malošištu, a kada bude završena rekonstrukcija škole u Doljevcu biće postavljena i četvrta takozvana „pametna tabla“, rekao je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac Goran Ilić.

Istakao je da je škola dobila i 240 stolica i 120 klupa koje su raspoređene po školama gde je bilo potrebe za školskim inventarom.

  • Ova tabla ima interaktivni ekran koji omogućava tradicionalno pisanje, prepoznavanje rukopisa, slajdova i raznih video zapisa, uspostavljanje video konferencije visoke rezolucije i brzo i lako deljenje raznih sadržaja- kazao je Ilić.

Inače, ovu nabavku sprovela je Lokalna samouprava u Doljevcu u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju.

  • Savremena nastavna sredstva su svakako jedan korak više u pronalaženju boljih i lakših uslova rada. U svakom slučaju opština Doljevac čini da učenici imaju poboljšane uslova rada i nadamo se da će učenicima ovakve učionice pomoći u usvajanju novih znanja. Ukupna prednost Ugovora za sufinansiranje mera populacione politike je 4 miliona i 980 hiljada dinara, a učešće Lokalne samouprave Doljevac je 3 miliona i 320 hiljada dinara. Pored kupovine interaktivnih tabli i školoskog invetara, klupe i stolice, iz lokalnog budžeta su izdvojena i sredstva  predviđena ovim ugovorom za nabavku školskog pribora za prvake  – kažu iz opštine Doljevac.

Inače, Lokalna samouprava Doljevac je svim prvacima na početku školske godine darivala sav školski pribor i anatomski ranac u vrednosti od 15 hiljada dinara, a ovih dana počeće isplata po 5 hiljada dinara za sve prvake na teritoriji opštine Doljevac.

Izdvajanjem novčanih sredstava u budžetu za pomoć roditeljima prvaka želja lokalne samouprave je da im na taj način malo olakša izdatke zbog polaska đaka u školu i ovo je odličan primer dobre prakse i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

M.Jovanović/Foto:OŠ “Vuk Karadžić”

One thought on “Škole dobile 4 interaktivne table kao i nove klupe i stolice- Narednih dana počeće isplata po 5 hiljada dinara za prvake”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *