Škole spremne za početak nove školske godine

Doljevačke škole spremne su za 2. septembar i početak nove školske godine. Vreme raspusta, kako kaže generalni direktor Goran Ilić, iskorišćeno je za radove u školama kako bi đaci mogli nesmetano da otpočnu novu školsku godinu.

Najviše će se obradovati đaci i roditelji đaka iz Malošišta, jer ova škola, nakon rekonstrukcije, otvora svoja vrata u novoj školskoj godini.

Radovi na rekonstrukciji škole u Malošištu su trajali skoro godinu dana, ali je zato objekat kompletno rekonstruisan i urađen po svim standardima.

  • Urađena je kompletna spoljašnja izolacija i rekonstrukcija krova. Projektom je bilo previđeno i kompletno uređenje i unutrašnjih prostorija što je i urađeno. Uveden je video nadzor, ugrađen je u svakoj prostoriji protivpožarni alarm, a takođe u hodnicima i učionicama instaliran je i razglas- ističe direktor Ilić.

Škola u Malošištu dobila je i adaptirani ulaz sa rampom i toalet za osobe sa invaliditetom, a u centralnom hodniku nalazi se i lift za invalide.

Takođe, predškolci su dobili i zaseban ulaz i kompletno adaptirane prostorije i toalete.

Ovih dana, prema rečima Ilića, stigao je i nov nameštaj za učionice, a nakon finalnog čišćenja, klupe i stolice biće razmeštene po učionicama prema broju učenika.

  • Proteklih nekoliko dana radnici su popravljali neke uočene nedostatke u školi u Malošištu, ali već danas krenuće se sa finalnim čišćenjem i postavljanjem novih tabli po učionicama- ističe Ilić.

Zamenjena je i kompletna unutrašnja stolarija, a višegodišnji problem osvetljenja u učionicama je takođe rešen.

Učenici su dobili i sigurno školsko dvorište, naime pored postavljanja svetiljki, uređenja staza i prilaza školi, kompletno školsko dvorište je ograđeno i nameštena je ulazna kapija, tako da će učenici moći bezbedno da borave u dvorištu škole jer je pristup automobilima dozvoljen samo do ulazne kapije škole.

I škola u Doljevcu biće kompletno rekonstruisana i adaptirana. Kako kaže Ilić radovi su trebalo da počnu u septembru, ali resorno ministarstvo pomerilo je početak radova za januar ili februar sledeće godine, do tada uradiće se planovi i raspored za doljevačke đake  gde će pohađati nastavu.

M.Jovanović/foto M.Jovanović

One thought on “Škole spremne za početak nove školske godine”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *